Balassi Kupa 2015

Balassi Kupa 2015

Csapatunk elhozta a legeredményesebb csapatnak járó díjat.

 

Eddig gyermek csapatunk remekelt a Csikó (7-14 éves) versenyeken, csikó csapatunk 3 éve nem akadt a csapat legyőzőre.

A hétvégén viszont csapatunk a Balassi Kupában vett részt Felvidéken Rimaszombatban. Összesen több, mint 130 versenyző érkezett Magyarországról, Erdélyből, Felvidékről. Ez a verseny egy mérföldkövet jelent életünkben, mivel először vettünk részt minden kategóriában: Csikó (8-13), Kese (14-17), Menyét (hölgyek), és Öskü (felnőtt férfiak). Csikóink felnőttek a Kese korhoz, Csikó lányaink már felnőtt hölgyekkel versenyeztek, és Ösköink tovább fejlődtek.

Büszkén jelentjük be, hogy első alkalommal teljes csapatként sikerült nekünk a legeredményesebb csapat címet és a címmel járó gyönyörű kristály tálat megszerezni ezen a nemzetközi kupán. Eredményeink bizonyítják, hogy csikó csapatunk tagjainak, ha fiatalon is, de van keresni valójuk a nagyok között, és hogy „öregeinknek” is eredményesek tudnak lenni!

A legeredményesebb versenyzőink

Csikó 1 (8-10 évesek): Hazai Jáni ezüst érem
Csikó 2. (11-13 évesek): Botos Huba bronz érem,  és Hazai Barna ezüst érem
Kese (14-17 évesek): Szita Botond 6. hely, Botos Huba tovább lépett a körmérkőzésekből az első 16 közé.
Menyét (hölgyek): Hazai Kinga és Margit – Jól szerepeltek, de még nem közölték velünk a pontos eredményeket
Öskü (Férfiak): Bank Dani – lebetegedet sajnos, Seres Dávid – becsülettel helytállt, Botos Zoli – bronz érem, és Berki Laci – ezüst érem!
Szurkoló táborunkat, melyeket a gyermekek szülei alkottak, Vida Laci bácsi vezette! Jó érzés volt hallani, amikor az Öskü döntőben zenget a csarnok a sok „hajrá Laci!” -tól.
 

Sokan már péntek este megérkeztek Rimaszomatba, és a helyi magyar iskola kollégiumában szálltakk meg. Volt, aki tudott vasárnapig maradni, nekik és még 50 erdélyi barantásnak a vendéglátó Árvay Miska Baranta csapat vezetője mutatta meg a város központját. 

Az Országos Baranta Szövetség rövid beszámolója és fotói megtalálhatóak itt: http://baranta.org/index.php/hirek/507-nemeth-viktor-nyerte-a-balassi-kupat.

Egy felvidéki híradó részlet megtalálható ezen a címen: http://www.hirek.sk/video/20150222220748/Szablyavivas-Rimaszombatban.html

Az eredmény hirdetésen már nem csak a szokásos Zrínyi kiáltás hallatszott, hanem Királyi Sólymok Buda Baranta!

on 27 február 2015
Találatok: 1468